در چشم همه ما عضوی به نام عنبیه وجود دارد که متشکل از دولایه در جلو وعقب چشم می باشد؛ لایه موجود در پشت عنبیه اپیتلیوم و لایه جلویی عنبیه استروما می باشد. درون اپیتلویم موجود در عنبیه سلولهای رنگ دانه قهوهای و سیاه وجود دارد و رشتههای کلاژن که بدون رنگ هستند و سلولهای ملانین نیز درون استروما قرار دارد.
میزان ملانین موجود در استروما و رنگدانه های موجود در اپیتلویم عوامل اصلی تعیین کننده رنگ چشم انسان هستند،با اینکه رنگ چشم افراد معمولا زیبا و ثابت است ولی در صورتی که رنگ چشمتان را دوست ندارید میتوانید از لنز چشم استفاده کنید.لنز رنگی و یا لنز طبی که البته لنزهای طبی به دو دسته لنز طبی رنگی ولنز طبی بی رنگ تقسیم می شوند.
در اینجا قصد داریم در خصوص علت رنگ چشم افراد بپردازیم پس با ما همراه باشید
عوض شدن رنگ چشم در شرایط اقلیمی
شایذ شما نیز تا به حال افرادی را دیدهاید که در شرایط اقلیمی متفاوت رنگ چشم آن ها تغییر می کند؛ به این چشمها آفتاب پرست میگویند. متفاوت بودن رنگ چشم در این افراد مشکل بینایی و ارثی نیست و بیشتر در افرادی مشاهده میشود که دارای رنگ چشم سبز، فندقی و آبی هستند، چشمان این افراد در موقعیتهای مختلف زندگی مانند استرس، خستگی، تغییرات آبوهوایی تغییر رنگ میدهد و از نظر روانشناسی این افراد جز افراد غیرقابل منتظره می باشند.
اگر جزو این افراد هستید و از این تغییر رنگ چشم ناگهانی خود خسته شدهاید میتوانید تحت نظر پزشک لنز رنگی مناسبتان را خریداری کنید.
عوض شدن رنگ چشم با تغییر احساسات و حالات روحی
احساسات مختلف مثل خشم، عصبانیت و خوشحالی باعث بروز واکنشهای مختلفی در بدن میشود. مثلا در مواقع عصبانیت ضربان قلب افزایش مییابد و تندتر نفسمیکشیم؛ جالب است بدانید رنگ چشم نیز با توجه به احساساتمان تغییر میکند و تیره تر و یا روشنتر میشود.شاید شنیده باشید که میگویند “طرف چشماش از خوشحالی برق میزد“،
این حرف شاید به این دلیل باشد که رنگ چشم در مواقع خوشحالی روشنتر از مواقع دیگر به نظر میرسد. البته استفاده از لنز رنگی نیز راهحلی ساده برای روشنتر کردن رنگ چشم است.
عوض شدن رنگ چشم با تغییر در رژیم غذایی
رژیمهای غذایی نقش مهمی در سلامت انسان دارند و اگر قصد رژیم گرفتن دارید حتما با مشورت پزشک این کار را انجام دهید؛ چون مصرف برخی از مواد غذایی یا استفاده از رژیمهای خاص مانند خامگیاهخواری ممکن است رنگ چشم را تغییر دهد و باعث بروز بیماری برای چشم و یا کل بدن شوند.
علاوه بر رژیم غذایی استفاده از برخی داروها نیز ممکن است رنگ چشم افراد را تغییر دهد، مثلا داروهایی که برای بیماری گلوگوم استفاده میشود به مرور زمان میتواندرنگدانه و رنگ چشم را عوض کند. با همه این احوال اگر در نظر شما رنگ چشمتان موردپسند شما نیست و با از نظر دارویی و غذایی مراقبتهای لازم را انجام میدهید، خرید لنز طبی میتواند گزینه مناسبی برای شما باشد.
نقش ملانین در تغییر رنگ چشمها
• در افرادی که دارای رنگ چشم قهوهای هستند، استرومای موجود در عنبیه دارای مقدار زیادی ملانین میباشد و نور زیادی توسط چشم این افراد جذب می شود، چون رنگدانه موجود در چشم آن ها زیاد است.
• درصورتیکه میزان ملانین موجود در استروما به اندازه متوسط وجود داشته باشد رنگ چشم به رنگ قهوهای روشن دیده میشود.
• در چشمانی که به رنگ سبز هستند، کلاژن در استروما وجود ندارد و تنها ملانین به مقدار اندکی موجود میباشد.
• در چشمان آبی ملانین وجود ندارد و تنها ذخیره کلاژن به مقدار اندکی وجود دارد؛ بهعبارتیدیگر رنگدانه موجود در چشم این افراد در حد صفر میباشد. به همین دلیل هیچ نوری توسط چشم این افراد جذب نمیشود و تمام نور منعکس میشود، به همین دلیل این افراد بیشتر در معرض خطر نابینایی قرار دارند.
استفاده از لنز طبی برای محافظت از چشم در این افراد با نظر پزشک توصیه میشود.
• در رنگ چشم خاکستری ملانین وجود ندارد اما کلاژن به مقدار بیشتری نسبت به رنگ چشم آبی درون عنبیه وجود دارد. استفاده از این لنز رنگی برای این افراد میتواند به زیبایی چشم و صورت آنها کمک کند.
تاثیر بیماری دیابت، مغز، شنوایی در تغییر رنگ چشم
یکی از بیماریهایی که به رنگ چشم افراد ارتباط دارد دیابت است و میزان بروز این بیماری در افرادی که دارای رنگ چشم آبی هستند بیشتر از سایر افراد میباشد.همانطور که در بالا گفته شد مقدار ملانین در افرادی که دارای رنگ چشم تیره هستند بیشتر میباشد.
ملانین از اعصاب مغزی در مقابل سروصدای زیاد محافظت میکند و باعث عملکرد بهتر مغز میشود؛ به همین دلیل افرادی که دارای رنگ چشم قهوهایهستند بهتر میتوانندسروصدای زیاد را تحمل کنند و برای کار کردن در محیطهای صنعتی که میزان سروصدا زیاد است مناسب تر میباشند و مغز آنها نیز بیشتر از سایر افراد فعال است.
وجود دو رنگ مختلف در دو چشم یک فرد
برای اطلاعات بیشتر در خصوص دلیل تغییر رنگ چشم لینک را لمس نمایید.
منبع: سایت ایران لنز
Commenti